Foto: Vida Press
Kraukšķīga, uz mēles kūstoša filo mīklas garoziņa un sulīgs, salds pildījums - izcila kombinācija vieglam desertam.
35Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gāboli100 mlapelsīnu sula250 gfilo mīkla100 gsviests2 gab.mango pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

2

Nomizotus, no serdēm izgrieztus ābolus sagriež mazākos gabalos, apslacina ar apelsīnu sulu un atstāj ievilkties uz 10 minūtēm.

3

Cepamajā veidnē, kas ietaukota ar sviestu, klāj pa vienai filo mīklas kārtai, katras virspusi iesmērējot ar izkausētu sviestu. Šādi kārtu pa kārtai kopā liek sešas filo mīklas lapas. Liek cepeškrāsnī uz piecām minūtēm.

4

Kamēr apcepas pamatne, nomizo un mazākos gabalos sagriež mango. Sajauc to ar āboliem.

5

Augļus izkārto virs apceptās mīklas, nedaudz uzlejot arī pāri palikušo apelsīnu sulu no bļodas.

6

Virskārtā arī klāj sešas filo mīklas lapas, katru apsmērējot ar sviestu, lai tā apceptos kraukšķīga. Centies filo mīklas malas pielīdzināt veidnei tā, lai neveidotos spraugas un, mīkla cepoties, daudz nepūstos uz augšu. Ja vēlas, var virskārtā filo mīklu klāt saburzītā veidā, tad noformējums būs interesantāks.

7

Cep 15-20 minūtes vai tik ilgi, līdz mīklas virskārta apcepusies zeltaini brūna.

8

Pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!