Sastāvdaļas
Pagatavošana
Blenderī sasmalcina ogas putriņas konsistencē. Tas nekas, ja pagadās kāds lielāks gabaliņš - tas saldējumam piešķirs tikai labāku garšu. Ja vēlies saglabāt ogu gabaliņu struktūru, sablendē tikai daļu ogu, pārējo atliekot un vēlāk iemaisot masā.
Bļodā liek jogurtu, pievieno medu* un rūpīgi samaisa, lai tas sajaucas un nedaudz pakūst. Tad pievieno sasmalcinātās ogas un viegli iemaisa. Centies nemaisīt ļoti cītīgi, citādi masa kļūs pārāk šķidra.
Sagatavoto masu pilda plastmasas kārbā, saldējuma formās un liek saldētavā. Ja ir saldējuma mašīna, pilda masu tajā un ļauj tai padarīt darbiņu. Izmantojot saldētavu, var ik pēc 15 minūtēm masu apmaisīt, lai neveidotos lieli kristāla graudi. Jogurta masa sastings aptuveni 3-4 stundās, bet vēl labāk, ja atstāsi to saldētavā uz nakti.
Saldējums sanāks ne tik stingrs, tomēr gana atsvaidzinošs.
*Ar medus pievienošanu var variēt pēc gaumes. Tā kā masa garšos pirms saldēšana, tāpat tā garšos arī pēc sasaldēšanas, tāpēc noteikti pagaršo, vai jogurta masa nav par skābu.