Gaisīgā rabarberu kūka - 8
Foto: DELFI
Kamēr dārzā vēl zeļ rabarberi, jāsteidz tie iecept gardās kūkās, kas lieliski garšos ar rūgtenu pēcpusdienas kafiju. Klasiskās plātsmaizes noskaņu maina pufīga olas baltuma kārta, kas atklāsies, kad nogriezīsi šķēli. Brīdinām, ka cepšanas laikā smaržos visa māja un kaimiņi noteikti nāks ciemos!
90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gmargarīns200 gcukurs360 gmilti4 gab.olas šķipsnacepamais pulveris šķipsnavaniļas cukurs3 gab.rabarberi

Pagatavošana

1

Margarīnu ar pusi cukura (100 grami) saputo, līdz cukura graudiņi vairs neskrapšķ.

Foto: DELFI
2

Pa vienam liek klāt olu dzeltenumus un turpina putot.
Foto: DELFI
3

Tad liek miltus, cepamo pulveri un gatavo smilšu mīklu. Ja gadās lielāki olu dzeltenumi, var gadīties, ka jāpieliek nedaudz vairāk miltu.
Foto: DELFI
4

Gatavo mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu ar pirkstiem izspaida pa pannu plānā kārtiņā, maliņas atstājot uz augšu. Pannā pirms tam var ieklāt cepamo papīru.

Foto: DELFI
5

Sagriež rabarberus smalkākos gabalos un izklāj tos apmēram 2 cm biezā kārtā virs mīklas. Pārkaisa ar nelielu daudzumu cukura.
Foto: DELFI
6

Saputo olas baltumus ar atlikušo cukuru (100 grami) stingrās putās un pārklāj rabarberiem.

Foto: DELFI
7

Atlikušo mīklas daļu sadrupina virs olas baltuma.

Foto: DELFI
8

Liek krāsnī un cep mērenā temperatūrā (170-180 grādi) apmēram stundu.

Foto: DELFI
9

Kūka ir gaisīga un skābuma nav ne par daudz, ne par maz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!