Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo karameli. Traukā liek dateles bez kauliņiem, aplej ar riekstu pienu, pievieno zemesriekstu sviestu un ar blendera palīdzību sasmalcina sastāvdaļas viendabīgā masā. Iemaisa veselus zemesriekstus (lobītus).
Gatavo nugu. Vispirms dzirnaviņās vai tīrā blenderī sasmalcina kokosriekstu skaidiņas pēc iespējas smalkākā pūderī, gluži kā miltos. Bļodā sajauc zemesriekstu sviestu ar cukura sīrupu un kokosriekstu miltiem. Masai jāsanāk ķepīgai, bet viendabīgai.
Ņem talkā kādu trauku*, ieklāj tajā cepamo papīru vai pārtikas plēvi. Traukā vispirms izlīdzina karameļu masu ar riekstiem. To pārsmērē ar nugas masu un liek trauku saldētavā uz divām stundām.
Izņem trauku no saldētavas, noņem pielipušo papīru no sasaldētās masas un sagriež to vairākās šķēlēs.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Sagrieztos batoniņus pa vienam iemērcē šokolādē ar dakšiņas palīdzību un apviļā tos. Liek uz dēlīša vai restītes, lai var notecēt liekā šokolāde un sastingt glazūra.
*Šim sastāvdaļu daudzumam vajadzētu trauku ar 0,5 l tilpumu.