Foto: DELFI
Kurš gan nezina un kaut reizi mūžā nav ēdis ātri pagatavojamās nūdeles, ko lielākā daļa, neatkarīgi no ražotāja, sauc par "roltoniem"? Ļoti lēti, ļoti ātri un vienkārši pagatavojami, bet, būsim godīgi, nekāda ēšanas prieka. Tajā pašā laikā daudzviet pasaulē šīs nūdeļu zupas ir ļoti populāras un tur tās sauc par rāmenu. Piedāvājam citu variantu, kā pagatavot šo paciņzupu. Ņemšanās ir nedaudz lielāka, laika ziņā – tās pašas 5 minūtes, tomēr rezultāts – mmmmm! Sviests, mīkstais olas dzeltenums un kūstošais siers kopā veido maģisku garšu kombināciju, kas ļauj palūkoties uz "roltoniem" citā gaismā.
5Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 paciņa ātri pagatavojamās nūdeles1 gab.ola sviesta piciņa0.5 TKrīvēts siers pēc garšassvaigi loki vai sezama sēklas

Pagatavošana

1

Nelielā katliņā uzvāra ūdeni. Kad tas sāk burbuļot, liek ūdenī nūdeles un vāra vienu minūti.

2

Kad taimeris sāk pīkstēt, verdošajā virumā ieber garšvielu maisījumu, kas ir nūdeļu zupas iepakojumā, un uzmanīgi ieslidina jēlu olu (bez čaumalas).

3

Visu vāra vēl pusotru minūti – lai karstums aprauj olas baltumu, bet dzeltenums ir vēl šķidrs.

4

Gatavs! Visu uzmanīgi pārslidina bļodiņā vai dziļajā šķīvī, kurā ir ielikta sviesta piciņa un rīvētais siers. Pasniedzot var papildināt ar sezama sēklām vai svaigiem lociņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!