Foto: DELFI
Vasaras sākuma klasika – rabarberu ķīselis. Variējot ar cietes daudzumu, atšķirsies arī rezultāts. Vēlies biezo ķīseli, ko baudīt ar pienu vai putukrējumu, cieti vajadzēs par pāris ēdamkarotēm vairāk, bet, ja vēlies iegūt dzeramo, tad cieti liec tik, cik norādīts šajā receptē.
25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 palieli rabarberu kāti2.5 lūdens180 gcukurs4 ĒKkartupeļu ciete saujaavenes

Pagatavošana

1

Ūdeni lej katliņā un uzvāra.

2

Kad ūdens sāk burbuļot, pievieno cukuru un nelielos gabaliņos sagrieztus rabarberus.

3

Visu vāra apmēram 3 minūtes, tad pievieno katliņa saturam ogas (piemēram, avenes, vāroties tās izšķīdīs, bet ķīselis iegūs brīnišķīgu krāsu un papildinās garšu. "Tasty" gatavoja ar pērnās vasaras avenēm no saldētavas).

4

Kartupeļu cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Kad ķīselis katlā uzmet pirmo burbuli, lēnām maisot, ielej izšķīdināto cieti un uz lēnas uguns vāra vēl dažas minūtes.

Baudi aukstu vai karstu – abos gadījumos garšo īsti vasarīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!