Foto: DELFI
Tie jau nu nebūs Līgo svētki, ja ledusskapī neglabāsies pāri palicis siera ritulis. Nepārspējami labi tas garšos, ja biezās šķēles apviļāsi rīvmaizē un olā un pēc tam eļļā apcepsi. Tikai ņem vērā, ka šādi izcept sanāks vien tādu sieru, kura sastāvā nav olu, jo citādi siers kūstot plūdīs pa pannu un neturēs formu.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.ola200 gmājas siers1 TKkaltēti zaļumi1 saujarīvmaize eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Nelielā bļodiņā, kas ir pietiekami dziļa, lai tajā iegremdētu sagrieztās siera šķēles, sakul olu.

2

Lēzenā šķīvītī liek miltus, kas sajaukti ar kaltētiem zaļumiem.

3

Sieru sagriež centimetra biezās šķēlēs.

4

Siera šķēles apviļā rīvmaizē no visām pusēm, tad sakultajā olā un tad atkal rīvmaizē. Apviļā visas siera šķēles un liek uz dēlīša.

5

Pannā sakarsē eļļu labi daudz, lai nosegts visa pamatne.

6

Cep apviļātās siera šķēles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas no abām pusēm.

Pasniedz siltas vai atdzesētas ar jogurta, tzatziki vai krējuma mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!