Foto: Privātais arhīvs
Katram noteikti pūrā ir labākā pankūku recepte, bet, vai esi mēģinājis tās pagatavot ar kefīru? Tās sanāks pufīgas un debešķīgi gardas, stāsta receptes autore Maira.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.olas4 ĒKcukurs500 mlkefīrs1 TKsāls1 TKsoda250 gmilti eļļa cepšanai300 gzemenes (svaigas vai saldētas)2 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Bļodā saputo olas ar cukuru. Pielej kefīru un rūpīgi samaisa.

2

Pievieno visas sausās sastāvdaļas un samaisa viendabīgā mīklā.

3

Sakarsē pannu ar eļļu un ar ēdamkaroti lej mīklu tik daudz, cik lielas vēlies pankūkas. Svarīgi pankūkas cept uz mērenas uguns, lai tās strauji nepiedeg un vidus nepaliek jēls.

4

Blenderī vai virtuves kombainā samaļ zemenes ar cukuru, līdz iegūta mērces konsistence.

Izceptās pankūkas pasniedz ar svaigo zemeņu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!