Foto: Privātais arhīvs
Lai piepildītu mājokli ar kārdinošu aromātu, palutinātu kāri pēc saldumiem, nevajag nemaz ilgas pūles. Receptes autores Mairas mājās plātsmaizes ir lielā cieņā, jo, papildinot virskārtu ar sezonā pieejamajiem augļiem un ogām, gardums nekad neapnīk.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests vai margarīns2 gab.olas1 glāzecukurs0.5 TKcepamais pulveris200 gmilti

Pagatavošana

1

Izkausē sviestu un ļauj tam kādu brīdi padzist.

2

Sviestā iesit olas, pieber cukuru un visu sakuļ.

3

Tad pievieno miltus, bet vēl nemaisa. Miltu kaudzē izveidotajā uzkalniņā iemaisa cepamo pulveri, un tikai tad samaisa visu kopā*.

4

Mīklai pēc konsistences jāsanāk tādai, kuru var uzliet un uzsmērēt uz cepampapīra izklātas plāts diezgan plānā kārtiņā.

5

Izlīdzinātajai mīklai virsū liek izvēlētos labumus, piemēram, rabarberus, zemenes vai kādas citas ogas, augļus, un pārberot ar cukuru un kanēli.

6

Cep 180 grādos 30-35 minūtes vai tik ilgi, līdz virskārta apcepusies un mīklas malas ir kraukšķīgas un zeltaini brūnas.

*No šīs receptes sanāks plātsmaizes pamatne standarta izmēra cepešpannai. Mīkla būs plāna un ne pa visu pannu, atstājot nedaudz brīvas malas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!