Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus izsijā uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapā sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga, bet drumstalām līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisa raugu, etiķi un sāli. Pēc tam no mīklas izveido glītu kaudzīti, tās vidū izveido bedrīti, kurā ielejiet ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapā mīklā, pēc tam ar rokām visu samīca viendabīgā masā. Atstāj uz 30 minūtēm vēsumā, piemēram, ledusskapī.
Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu. Uz pannas uzkarsētā eļļā aptuveni piecas minūtes kopā ar šķipsnu sāls apcep vistas gabaliņus. Pēc tam nedaudz atdzesē un sakapā smalkākā masā. Pievieno kukurūzu, lociņus, majonēzi, karija pulveri un visu samaisa.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Mīklu izveltnē* aptuveni piecu milimetru biezā plāksnē un izgriež kvadrātiņus, kuru vidū liek pildījumu. Pēc tam to pārloka uz pusēm tā, lai veidotos trijstūris. Izmantojot dakšiņas zaru augšējo daļu, saspiež pīrādziņa malas. Apsmērē tos ar sakultu olu.
Pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3-4 cm attālumā vienu no otra.
Cep 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.
*No šī daudzuma sanāks aptuveni 16 vidēja izmēra pīrādziņi.