6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgbiezpiens4 olas šķipsnasāls pēc garšascukurs1 TKdzeramā soda milti (pēc vajadzības)
Pagatavošana
1
Biezpienam pievieno olas, sāli, cukuru, sodu un miltus. Miltus pievieno pakāpeniski un mīca, līdz iegūst rullējamu mīklu.
2
Mīklu liek uz miltiem pārkaisītas virsmas, izrullē. Sagriež garenās sloksnēs, tad rombiņos.
3
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
4
Liek plācenīšus uz cepamā papīra vai ietaukotas veidnes un cep, līdz tie uzpūšas un ir zeltaini brūni.
Padoms: ja vēlas, pēc cepšanas plācenīšus liek katliņā vai pannā, pievieno sviestu, skābu krējumu, liek uz plīts un pavāra, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sāk burbuļot.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit