Foto: Sarmīte Znotiņa
Cepeškrāsnī cepti biezpiena plācenīši, ko var ēst arī kā cepumiņus vai uzsildīt, pārlietus ar krējumu un sviestu. Recepti iesaka Sarmīte Znotiņa.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens4 olas šķipsnasāls pēc garšascukurs1 TKdzeramā soda milti (pēc vajadzības)

Pagatavošana

1

Biezpienam pievieno olas, sāli, cukuru, sodu un miltus. Miltus pievieno pakāpeniski un mīca, līdz iegūst rullējamu mīklu.

2

Mīklu liek uz miltiem pārkaisītas virsmas, izrullē. Sagriež garenās sloksnēs, tad rombiņos.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

4

Liek plācenīšus uz cepamā papīra vai ietaukotas veidnes un cep, līdz tie uzpūšas un ir zeltaini brūni.

Padoms: ja vēlas, pēc cepšanas plācenīšus liek katliņā vai pannā, pievieno sviestu, skābu krējumu, liek uz plīts un pavāra, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sāk burbuļot.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!