Foto: Publicitātes foto
Biezpiena rauši ir Jāņu laika etnogrāfiskais saldais ēdiens, kas pieminēts par latvju dainās, tomēr mūsdienās tie nepelnīti aizmirsti. Steidzīgajiem mūsdienu līgotājiem ''Elvi'' piedāvā ātru un viegli pagatavojamu biezpiena rausīšu recepti – šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, tomēr pats ēdiens noteikti iepriecinās Jāņu bērnus un ātri vien pazudīs kārajās mutēs.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

180 gcukurs100 gsviests180 gbiezpiens2 gab.olas150 gkviešu milti (var jaukt arī dažādus miltus, vairākumā ņemot kviešu miltus)0.5 TKcepamais pulveris2 saujasrozīnes pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Sviestu saputo ar cukuru.

2

Biezpienu izberž caur sietu un pievieno sviesta un cukura maisījumam.

3

Kārtīgi izmīcot, vienu pēc otras mīklai pievieno olas. Iesijā mīklā miltus un cepamo pulveri, visu labi samaisa.

4

Beigās pievieno mīklai nomazgātas un nosusinātas rozīnes. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

5

Mīklu pilda nelielās formiņās (aizpildot 2/3 formas) un cep 15 minūtes. No mīklas var gatavot arī vienu lielu rausi – tas jācep aptuveni 45 minūtes. Pēc cepšanas raušus pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!