40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
180 gcukurs100 gsviests180 gbiezpiens2 gab.olas150 gkviešu milti (var jaukt arī dažādus miltus, vairākumā ņemot kviešu miltus)0.5 TKcepamais pulveris2 saujasrozīnes pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
1
Sviestu saputo ar cukuru.
2
Biezpienu izberž caur sietu un pievieno sviesta un cukura maisījumam.
3
Kārtīgi izmīcot, vienu pēc otras mīklai pievieno olas. Iesijā mīklā miltus un cepamo pulveri, visu labi samaisa.
4
Beigās pievieno mīklai nomazgātas un nosusinātas rozīnes. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
5
Mīklu pilda nelielās formiņās (aizpildot 2/3 formas) un cep 15 minūtes. No mīklas var gatavot arī vienu lielu rausi – tas jācep aptuveni 45 minūtes. Pēc cepšanas raušus pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit