Foto: DELFI
Rabarberu sezonā jādomā arvien jauni veidi, kā likt lietā raženos kātus. Piedāvājam pagatavot gardu rabarberu sīrupu, ko vari izmantot vasarīgas limonādes pagatavošanai. Bērni pavisam noteikti būs sajūsmā!
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 grabarberi400 gcukurs250 mlūdens

Pagatavošana

1

Rabarberu kātus sagriež palielos gabalos, liek katlā, pievieno ūdeni, cukuru un, kad ūdens sāk burbuļot, vāra aptuveni 20 minūtes.

2

Iegūto sīrupu izkāš un atdzesē.

3

Lai pagatavotu vasarīgu limonādi, lielā krūzē liek 7-8 laima šķēles, sauju piparmētru lapiņu, pievieno rabarberu sīrupu pēc garšas, ledu, visu pārlej 2-2.5 litriem gāzētā vai dzeramā ūdens, samaisa un bauda.

Piezīme: šis sīrups ir jāuzglabā ledusskapī, un tas ir paredzēts ātrai izlietošanai mēneša laikā.

Recepti iesaka Antuanete Roze.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!