Pēc garas darbadienas mīklu pašām gatavot nenāca ne prātā, tādēļ nopirkām paciņu saldētas kārtainās rauga mīklas (500g). Kamēr atnācām līdz mājām, mīkla paspēja nedaudz atkust un uzreiz ķērāmies pie gatavošanas.
90Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
pēc garšaspesto pēc garšasolīvas pēc garšasmarinēti gurķi pēc garšassiers1 gab.olas500 gkārtainā rauga mīkla
Pagatavošana
1
Mīklas loksni sagriež astoņos trīsstūrīšos un apziež ar pesto. Vienai loksnei izmantojām arī tomātu pesto.
2
Virsū kārto sarīvētu sieru, labāk likt nedaudz mazāk nekā gribētos, lai siers cepšanas laikā neiztecētu.
3
Liek sagrieztus marinētos gurķus un olīvas.
4
Kruasānu rullēšanu sāk no trīsstūrīša platās malas, sānus ar pirkstiem aizspiež ciet, lai neizbirst pildījums.
Kārto uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, apziež kruasānus ar sakultu olu. Šauj iekšā sakarsētā krāsnī, cep 10-15 minūtes 175 grādos līdz tie kļūst viegli zeltaini.
5
Kamēr sāļie kruasāni cepas, var pagatavot saldos. Kā pildījumu izmantojām šokolādes krēmu, bet var droši likt zemesriekstu sviestu vai biezu ievārījumu.
BrokastisLaunagsPiknika ēdienu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKārtainā mīklaMarinēti gurķiOlasPestoSiersPīrāgi un smalkmaizītesviegliOlīvas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit