Foto: DELFI
Kad gribas nesteidzīgi pavakarēt ar draudzenēm, jādomā arī par uzkodām, ko kopā ātri pagatavot un lēni notiesāt. Ierastie čipsi, siers un vīnogas ir apnicis komplekts, tādēļ tapa pufīgi mini kruasāni - ātri, salīdzinoši lēti un bezgala garšīgi. Vienīgi apēdām desmit minūšu laikā, kas nesaskanēja ar lēnu baudīšanu.

Pēc garas darbadienas mīklu pašām gatavot nenāca ne prātā, tādēļ nopirkām paciņu saldētas kārtainās rauga mīklas (500g). Kamēr atnācām līdz mājām, mīkla paspēja nedaudz atkust un uzreiz ķērāmies pie gatavošanas.

90Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
pēc garšaspesto pēc garšasolīvas pēc garšasmarinēti gurķi pēc garšassiers1 gab.olas500 gkārtainā rauga mīkla

Pagatavošana

1
Mīklas loksni sagriež astoņos trīsstūrīšos un apziež ar pesto. Vienai loksnei izmantojām arī tomātu pesto.
Foto: DELFI
2
Virsū kārto sarīvētu sieru, labāk likt nedaudz mazāk nekā gribētos, lai siers cepšanas laikā neiztecētu.
Foto: DELFI
3
Liek sagrieztus marinētos gurķus un olīvas.
Foto: DELFI
4

Kruasānu rullēšanu sāk no trīsstūrīša platās malas, sānus ar pirkstiem aizspiež ciet, lai neizbirst pildījums.
Kārto uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, apziež kruasānus ar sakultu olu. Šauj iekšā sakarsētā krāsnī, cep 10-15 minūtes 175 grādos līdz tie kļūst viegli zeltaini.
Foto: DELFI
5
Kamēr sāļie kruasāni cepas, var pagatavot saldos. Kā pildījumu izmantojām šokolādes krēmu, bet var droši likt zemesriekstu sviestu vai biezu ievārījumu.
Foto: DELFI
Garšos gan silti, gan jau atdzisuši. No piecām loksnēm sacepām divas plātes.
Foto: DELFI
Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!