Foto: DELFI
Kādā kafejnīcā reiz nogaršoju krēmīgu vistas filejas mērci, kur bija jūtama maiga kokosriekstu garša un pikantais karijs. Mēģināju atkārtot ko līdzīgu mājās, pievienojot sēnes, papriku un laima sulu. Izdevās ļoti garšīgi!
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
400 gvistas fileja1 gab.laims pēc garšassviests1 gab.paprika6 gab.šampinjoni1 gab.sīpoli pēc garšaskarijs1 ĒKmilti kokosriekstu piens

Pagatavošana

1

Karstā pannā izkausē pikucīti sviesta, ber mazos gabaliņos sagrieztu balto sīpolu un sarkano papriku. Pēc brīža pievieno sagrieztus šampinjonus un kādu brīdi cep, līdz sīpoli kļuvuši nedaudz caurspīdīgi.

2

Pievieno gabaliņos sagrieztu vistas fileju un apcep, ik pa brīdim apmaisa un pielūko, vai nav nepieciešams pievienot vēl nedaudz sviesta.

3

Kad viss sacepies, pārlej ar kokosriekstu pienu, pietiek ar vienu bundžiņu. Sagaida pirmo burbuli, tad pievieno kariju, lai iegūtu skaisti dzelteno krāsu. Iespiež sulu no viena neliela laima, apmaisa. Lai mērci iebiezinātu, pievieno vienu ēdamkaroti miltu.

Mērci pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!