9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 gab.persiki150 gmellenes90 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts45 gkviešu milti45 gauksts sviests45 gkokosriekstu skaidiņas45 grieksti pēc izvēles saldējums vai putukrējums pasniegšanai
Pagatavošana
1
Persikus sagriež daiviņās un tad mazākos gabaliņos. Sajauc ar mellenēm kādā bļodā, apkaisa ar 2 ēdamkarotēm pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un viegli apmaisa.
2
Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar atlikušo cukuru. Pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu sviestu un ar pirkstiem veido drupačas. Centies to darīt veikli, lai sviests pārāk daudz neizkustu. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un riekstus, viegli iemaisa drupačās.
3
Cepamajā traukā, kas iesmērēts ar sviestu, vispirms izkārto augļus. Virsū tiem izbārsta mīklas drumstalas.
4
Cep 170 grādos 35-40 minūtes, līdz drupačas izcepušās zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Ļauj desertam kādu brīdi atdzist un tad pasniedz to siltu ar saldējumu vai putukrējumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit