Foto: Privātais arhīvs
"Reiz neizsakāmi sakārojās nopirkt zivju pirkstiņus. Uzcepu uz pannas, apēdu ar maizi un vairs negribēju uz to pusi skatīties. Bet saldētavas revidēšanas laikā liku cepeškrāsni pie darba un sacepu zivju pirkstiņus ar dārzeņiem. Rezultāts nebija peļams," ar gardā sacepuma recepti iepazīstina Juta, kas piedalās recepšu konkursā "Sīpolu ceļš".
60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 gab.kartupeļi10 gab.zivju pirkstiņi1 gab.sīpoli1 gab.tomāti

Pagatavošana

1

Ietauko cepamo trauku ar sviestu, kā pirmo kārtu liek plāni saēvelētas jauno kartupeļu šķēlītes, apkaisa tās ar pipariem un sāli. Virsū kārto neatsaldētus zivju pirkstiņus.

Foto: Privātais arhīvs
2

Pārklāj ar sīpolu ripiņām un tomātiem. Noteikti var izmantot konservētos tomātus, tad sacepums būs daudz sulīgāks.

Foto: DELFI
3

Cep sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādi) 40 minūtes. Izvēlējos nepārkaisīt sacepumu ar sarīvētu sieru, bet to noteikti var un pat vajag darīt! Tad jāpacep vēl 5 minūtes, lai siers izkustu.

4

Ēd karstu uzreiz pēc izvilkšanas no krāsns.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!