Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un sagriež apmēram 7 milimetru platos gredzenos.
Visas mīklas sastāvdaļas ber bļodā un ar mikseri sakuļ, līdz milti izšķīduši un izveidojusies viendabīga masa skāba krējuma konsistencē.
Sīpolu gredzenus no visām pusēm riktīgi apviļā mīklā un fritē verdošā eļļā. Gatavos gredzenus pirms likšanas uz šķīvja ieeliek bļodā, kurā ieklāta salvete vai papīra dvielis – nedaudz lieko eļļu uzsūks.
Garšo gan karsti, gan auksti. Papildini ar kādu krējuma mērcīti un notiesā ar vēsu alu!
Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.
Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.