Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sablendē vai ar piestiņu saspaida banānus. Samaisa ar svaigo sieru un kondensēto pienu. Var izmantot putojamo slotiņu, bet var tāpat ar karoti.
Tikmēr uzbriedina želatīnu. Pēc tam to karstā ūdens peldē izkausē un pielej gatavajai masai.
Ātri samet kūkas veidnē cepumus – var drupināt, var nedrupināt. Visu bagātīgi aplaista ar viskiju vai rumu. Ielej masu un tur īkšķus, lai želatīns nepieviļ! Šajā brīdī var arī piebērt ogas.
Kamēr masa želē (var likt ledusskapī, var atstāt uz galda), gatavo mērci, ko liet virsū. Bļodiņā ielej krējumu, kam pievieno cukuru, kakao pulveri un rumu vai viskiju un liek karstā ūdens peldē. Šo dara pēc sajūtas – ja vēlas rūgtāku/stiprāku, tad attiecīgi vairāk kakao/alkohola. Var piebērt kādu šķipsniņu čili.
Kad viss smuki izkusis, ņem ārā no karstā ūdens un atdzesē. Man šī mērce nekad nesacietē, tāpēc, ja kūka jāved bez iespējas nosegt augšpusi, labāk ielej to maisiņā/burciņā, un kūkai uzlej jau pasniegšanas vietā.
Ja formā ielietā masa vairs nelīst ārā, lej virsū šokolādes mērci, uzber ogas un saiņo līdzņemšanai. Ja formā ielietā masa nav sacietējusi, arī nav iemesls izmisumam – visu ielej atpakaļ bļodā (nebēdā, ka līdzi aiziet arī cepumi, nekur viņi nepazudīs!), ātri atkārto procesu ar želatīnu (tāpēc vajag otru paciņu) un lej atpakaļ veidnē.
Vieglāk par vieglu pat cilvēkam, kurš vispār nekādas citas kūkas nemāk gatavot, un galvoju – garšo visiem!
Iesūtījusi: Kristīne