arbūzs pica vasara ogas deserts ēdiens
Foto: Shutterstock

Vasara ir laiks, kad gribas baudīt garšīgus ēdienus, saglabājot savu pludmales figūru. Portāls "Goodhousekeeping" piedāvā īstu ballīšu hītu – arbūzu picu. Princips pavisam vienkāršs – sagriez arbūzu šķēlēs un virsū kārto ogas, augļus, medu, putukrējumu, krēmsieru vai pat prošuto!

15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gbezpiedevu jogurts pēc garšasvaniļas ekstrakts1 ĒKmedus svaigas ogas

Pagatavošana

1

Sagriez arbūzu apmēram divus centimetrus biezās šķēlēs, ar naža galu vai dakšiņu izķeksē sēkliņas.

2

Bļodiņā sajauc bezpiedevu jogurtu ar vienu ēdamkaroti vijīga medus, pievieno pāris pilienus vaniļas ekstrakta. Kā atšķiras vaniļas ekstrakts no esences, lasi šeit.

3

Kārtīgi visu samaisi un kārto uz arbūza šķēlēm.

4

Rotā ar svaigām ogām, piemēram, avenēm un mellenēm, dekorēšanai var izmantot arī svaigu piparmētru lapiņas.

5

Ieliec ledusskapī uz pusstundu, lai varētu šo uzkodu baudīt aukstu.

Ja gatavo šo uzkodu bērnu ballītei, vari šķēles pārlaistīt ar šokolādes sīrupu.

Ja neievēro slaido līniju, bezpiedevu jogurta vietā vari izmantot putukrējumu vai rikotas sieru, ko var pagatavot mājās, recepti atradīsi šeit.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!