Sastāvdaļas
Pagatavošana
Persikiem izņem kauliņus un sagriež daiviņas mazākos gabalos. Ķiršus iztīra no kauliņiem. Sajauc persikus ar ķiršiem, cukuru un kukurūzas cieti, lai tie pārāk nesulo.
Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli, cukuru. Tad pievieno auksto sviestu, kas sarīvēts uz rupjās rīves vai sagriezts mazos gabaliņos. Iemaisa miltos un veido drupačas. Pielej ūdeni vai pienu, pievieno olu dzeltenumu un ar rokām veido mīklu, to mīcot ar delnas palīdzību. Mīklai jāsanāk viendabīgai, nedaudz ķepīgai, bet ne slapjai un pie pirkstiem līpošai. Kad mīkla savelta vienā bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu.
Kad mīkla kļuvusi stingrāka, izkaisa uz galda miltus un izrullē mīklu plānā kārtā, apaļā formā. Veido pamatni, ierēķinot, ka malas pārlocīsi pāri. Vidū liek pildījumu un tad loka pāri malas, tās nedaudz sakrokojot, lai stingri piecepas pie pildījuma.
Cep 180 grādos 25-30 minūtes līdz mīklas malas kļuvušas zeltaini brūnas. Kādu brīdi ļauj pīrāgam padzist, tad griež gabalos un pasniedz tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu.