Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno makaronus. Makaronu vārīšanas laiku aplūko uz iepakojuma, jo dažiem tas var atšķirties. Kad tie ir mīksti, tad makaroniem pievieno sāli pēc garšas.
Kamēr makaroni vārās, tikmēr uz rupjās rīves sarīvē sieru, bet kubiciņos sagriez fetas sieru. Dažus fetas siera gabaliņus atstāj dekorēšanai.
Kad makaroni izvārījušies, tad tos nolej sietā un notecina. Ber atpakaļ katliņā, pievieno saldo krējumu, sāli, kā arī sarīvētu sieru un fetas sieru. Visu rūpīgi samaisa un lēnām vāra maisot, lai ēdiens nepiedegtu. Nepaies ne dažas minūtes, kad saldais krējums būs uzmetis burbuļus, sabiezējis, bet siers būs izkusis, veidojot krēmīgu mērcīti.
Ēdienu dekorē ar fetas siera gabaliņiem, tomātiem, bazilika lapiņām vai zaļumiem.
Lai labi garšo!