Foto: DELFI
Gandrīz kā "Šarlote", bet vēl gardāka! Persiku un aprikožu vietā var likt iepriekš izmērcētas rozīnes, bet tagad, kad persiki tik sulīgi, izbaudām tos! Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labu garšu pazinējs Guntis Pandars.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 gskābs krējums3 olas200 gcukurs250 gmilti2 lieli āboli2 persiki pēc garšasaprikozes50 gsviests1 TKcepamais pulveris2 TKvaniļas cukurs DRUMSTALĀM:20 gsviests4 ĒKmilti3 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Olas un cukuru sakuļ līdz gaisīgai konsistencei.

2

Nepārtraucot putošanu, piejauc kausētu sviestu, krējumu, vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri, visu kārtīgi samaisa.

3

Ābolus un persikus sagriež šķēlītēs, aprikozes – sīkākos gabaliņos.

4

Cepamo formu (26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru, ietauko. Formā lej pusi mīklas, pāri kārto sagrieztos augļus un pārlej ar atlikušo mīklu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes.

5

Kamēr kūka cepas, sagatavo drumstalas: sviestu un miltus saberž drupačās, pievieno cukuru un visu samaisa.

6

Kad kūka 20 minūtes cepusies, to pārkaisa ar sagatavotajām sviesta un miltu drupačām un liek krāsnī vēl uz 20 minūtēm.

Foto: DELFI
7

Pirms pasniegšanas kūku atdzesē un izņem no formas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!