Delfi foto misc. - 55165
Foto: DELFI
Sulīgo nektarīnu sezonā izmēģināju neparastu salikumu, augļus liekot uz kārtainās mīklas un izcepot maizītes, ko pasniegt uzkodu galdā. Salikums garšo vairāk kā izcili!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 plāksnes bezrauga kārtainā mīkla6 ĒKpesto6 ĒKkaramelizēti sīpoli1 mocarella bumba70 gcietais siers pēc garšassvaigs baziliks

Pagatavošana

1

Izņem no iepakojuma kārtainā mīklas plāksnes un noliek uz tīras galda virsmas, lai pamazām atlaidinās.

2

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

3

Sagriež nektarīnus plānās daivās. Sagriež mazākos gabalos saulē kaltētos tomātus, saplucina mocarellu, sarīvē cieto sieru.

4

Uz mīklas uzsmērē pesto, izkārto karamelizētus sīpolus vai sīpolu marmelādi (lieliska recepte atrodama šeit), nektarīnu daivas, saulē kaltētos tomātus, saplucināto sieru.

5

Bagātīgi pārkaisa ar rīvēto cieto sieru un liek cepeškrāsnī cepties uz 20-25 minūtēm, līdz mīklas maliņas apcepušās kārdinoši brūnas.

6

Pēc izņemšanas no krāsns apber maizītes ar saplucinātu baziliku. Tad kādu brīdi ļauj maizītēm atdzist un noņem no plāts un sagriež mazākos gabalos.

Labi garšo gan siltas, gan atdzesētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!