Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo sīpolu un sagriež smalkākās daivās. Nomizo ķiploka daivas un sagriež uz pusēm. Arī tomātus sagriež smalkākās daivās (ar visu mizu).
Sagatavotās veltes liek uz cepamās plāts, kur jau iepriekš ieklāts cepampapīrs. Pārber sāli, piparus, kaltēto baziliku, apslaka ar medu vai pārber ar brūno cukuru.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz tomāti jau sacepušies un sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
Izcepto (arī šķidrumu) pārlej katlā vai krūzes blenderī un ļauj ierīcei sasmalcināt visu viendabīgā zupas konsistencē. Vajadzētu būt tā, ka zupa ir gana šķidra, bet pēc nepieciešamības var pieliet karstu ūdeni, buljonu vai saldo krējumu papildu sātam.
Sablendēto zupu lej bļodiņā, pārber saplucinātu baziliku un sarīvētu cieto sieru. Pasniedz ar siltu graudu maizes šķēli.
Voila!