"Karsts saldais ēdiens, ar ko sasildīties rudenīgā piknikā, laivu braucienā vai vienkārši vēsos brīžos", ar ugunskurā cepto banānu recepti dalās "Delfi" žurnālists Ansis Īvāns. Viņš vienā dienā ar SUP dēli nobrauca visu Salacas upi, par piedzīvoto vari lasīt šeit.

Uz ugunskura pierasts vārīt tikko noķerto zivju zupu, bet svaigā gaisā iespējams pagatavot arī soļanku un karstajās oglēs var uztapināt pat desertus! Un kas var būt labāks par elementāri pagatavojamu ēdienu, kurā kaloriju gana, lai varētu turpināt airēt vēl pāris stundas.

3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

banāni šokolāde maršmelova zefīri

Pagatavošana

1

Banānā veic garenisku griezienu, lai vienu pusi varētu atvērt.

2

Griezuma vietā iepilda šokolādes gabaliņus un mazos maršmelovus.

3

Banānu ietin folijā, griezuma vietu nedrīkst likt uz leju.

4

Liek karstās oglēs, var banānus nedaudz ierušināt tajās dziļāk.

5

Cep 10-15 minūtes. Uzmanīgi attin foliju un pašķidro banāna saturu izēd ar karotīti.

Noteikti var mēģināt šādus banānus pagatavot arī uz grila. Grila izmantošanas iespējas ir neizsmeļamas, atliek vien eksperimentēt. Šeit atradīsi recepti, kā pagatavot augļu kobleru, bet šeit, kā grilēt arbūzus, mango un avokado.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!