Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kārtīgi samaisa miltus, margarīnu (sviestu), paniņas un sāli.
Pieber rīvēto sieru "Džiugas" (to var papildus sasmalcināt) un samīca mīklu. Sadala to divās daļās, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī, lai sastingst.
Pusi kūkas pildījumam paredzētā cukura daudzuma samaisa ar miltiem, kanēli un sasmalcinātiem muskatriekstiem.
Šajā masā ievieto šķēlēs sagrieztos ābolus, atkal samaisa.
Izrullē vienu mīklas daļu un izklāj to cepšanas formā. Mīklu pārklāj ar ābolu masu, apbārsta ar rīvētā siera maisījumu, saliek virsū nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu.
Ievieto kūku cepeškrāsnī un cep 200°C temperatūrā 45–50 minūtes, līdz kūka iegūst zeltainu nokrāsu.
12 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas"® Mild
Maigās garšas un aromāta kombinācija. Ideāli tiek rīvēts un piemērots makaronu ēdieniem, vēršacīm, risoto. Bērniem un jauniešiem cietā siera lietošanu uzturā ieteicams sākt tieši ar šo siera, tā kā "Džiugas" sieru garšu paletē šim sieram piemīt īpaši maiga garša.
Īpaši rekomendēts lietot brokastīs.