Foto: Privātais arhīvs
Šo cukuroto biezpiena cepumiņu pagatavošanai būs nepieciešamas vien pāris vienkāršas un teju katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas. Bērni būs sajūsmā par saldo darbiņu – katru cepumu pirms likšanas uz plāts dāsni apviļāt cukurā. Recepti iesaka Sandija Zeltiņa.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

350 gbiezpiens200 gmargarīns cepšanai470 gmilti1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls cukurs apviļāšanai

Pagatavošana

1

Biezpienu izmaļ caur gaļmašīnu, sadrupina ar dakšiņu vai iztrin cautr sietu. Labāk izvēlēties sveramo biezpienu, nevis paciņās fasēto.

2

Sagriež margarīnu mazos kubiņos, pievieno tam biezpienu, miltus, sāli un cepamo pulveri.

3

Visu kārtīgi izmīca, līdz iegūta viendabīga masai. Ja biezpiens bijis sausāks, var pievienot vēl nedaudz margarīnu vai pievienot mazāk miltu.

Foto: Privātais arhīvs
4

Izrullē mīklu aptuveni 2-3 mm biezumā, ar platāku krūzi izspiež no mīklas aplīšus.

Foto: Privātais arhīvs
5

Aplīša vienu pusi iemērc cukurā, pārloka ar cukuru uz iekšu.

Foto: Privātais arhīvs
6

Tad atkal iemērc vienu pusi cukurā, pārloka ar cukuru uz iekšu, un atkal iemērc vienu pusi cukurā.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs
7

Liek uz pannas ar cukuroto pusi uz augšu. Cep 30 minūtes 180 grādos.

Foto: Privātais arhīvs

No šī produktu daudzuma sanāk pusotra panna ar cepumiem. Cepoties tie nedaudz paceļas un kļūst skaisti zeltaini.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!