Foto: DELFI
Šodienas eksperiments ar vakardienas kartupeļu biezputru izdevās vairāk kā labi – plācenīši sanāca skaisti zeltaini un īpaši kraukšķīgi, tādēļ nolēmu neturēt sveci zem pūra un padalīties ar recepti.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gkartupeļu biezputra1 ola3 ĒKzirņu milti100 grīvēts siers3 ĒKgāzēts minerālūdens pēc garšaskapāti zaļumi pēc garšassāls eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Samaisa visas mīklas sastāvdaļas, līdz masa ir viendabīga. Zirņu miltus, protams, var aizvietot ar kviešu miltiem vai kartupeļu cieti, bet zirņu milti piešķir plācenīšiem patīkami riekstainu piegaršu.

2

Pannā uzkarsē eļļu. Ar ūdenī samērcētu karoti liek eļļā mīklas piciņas, saplacina, apcep pāris minūtes no katras puses, līdz iegūst superkraukšķīgus, zeltainus kartupeļu plācenīšus.

3

Bauda ar aukstu skābo krējumu vai pagatavo mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, pievienojot tam, piemēram, rīvētu marinēto gurķi, ķiploka daiviņu un kapātus zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!