10Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gkartupeļu biezputra1 ola3 ĒKzirņu milti100 grīvēts siers3 ĒKgāzēts minerālūdens pēc garšaskapāti zaļumi pēc garšassāls eļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Samaisa visas mīklas sastāvdaļas, līdz masa ir viendabīga. Zirņu miltus, protams, var aizvietot ar kviešu miltiem vai kartupeļu cieti, bet zirņu milti piešķir plācenīšiem patīkami riekstainu piegaršu.
2
Pannā uzkarsē eļļu. Ar ūdenī samērcētu karoti liek eļļā mīklas piciņas, saplacina, apcep pāris minūtes no katras puses, līdz iegūst superkraukšķīgus, zeltainus kartupeļu plācenīšus.
3
Bauda ar aukstu skābo krējumu vai pagatavo mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, pievienojot tam, piemēram, rīvētu marinēto gurķi, ķiploka daiviņu un kapātus zaļumus.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit