Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms pagatavo ķirbju biezeni, sagriežot mazākos gabalos mīkstumu, liekot katliņā, pārlejot ar šļuku ūdens un sautējot zem vāka, lai gabaliņi kļūst mīksti. Kad ķirbis mīksts, to sablendē putras konsistencē. Noliek malā atdzist (karstā biezenī olas sarecēs).
Ķirbju biezenī iemaisa olas, cukuru un eļļu.
Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli, ingvera pulveri. Vislabāk samaisīt ar putojamo slotiņu.
Biezeni iemaisa sausajās sastāvdaļās un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti samaisa viendabīgā mīklā. Iemaisa smalki sakapātus šokolādes gabaliņus.
Mafinu pannā liek papīrīšus un ar saldējuma karoti (ģeniāls atklājums!) vai parasto ēdamkaroti pilda mīklu formiņās, aizpildot 2/3.
Cep 180 grādos 20-30 minūtes vai tik ilgi, līdz kēksiņi virspusē zeltaini brūni, un, koka irbulīti iespraužot, tas iznāks sauss, bez pieķepušas mīklas.
No šī daudzuma sanāks 12 mafini.