Jolo virtuve - 17
Foto: Privātais arhīvs
"Vienkārša griķu miltu maizīte – ātri pagatavojama, garšīga un veselīga," tā savu iesūtīto recepti piesaka Maija Logina.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesgriķu milti1 glāzeūdens2 olas šķipsnasāls0.25 TKdzeramā soda naža galscitronskābe pēc garšasķimenes1 ĒKeļļa

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas, izņemot citronskābi, liek bļodā, rūpīgi samaisa ar mikseri viendabīgā masā. Tad pievieno citronskābi un iemaisa.

2

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem.

3

Masu ielej ieeļļotā, sakarsētā veidnē un cep 160 grādos aptuveni stundu. Augstākā temperatūrā nav vēlams cept, jo tad maizītes vidus var neizcepties, bet garoziņa būs apdegusi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!