Foto: Publicitātes foto
Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz – vien pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers: “Reizēm vienkāršākās lietas ir vislabākās: nevaru noticēt, ka man bija nepieciešami 20 gadi, lai saprastu, ka koncentrēšanās uz piecām galvenajām sastāvdaļām, kas apvienotas izcilās kombinācijās un papildinātas ar labu tehniku, ir patiešām aizraujoša ēst gatavošanas pieredze.”
100Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.6 kgcālis1.2 kgsviesta ķirbis koriandra bunte100 gsarkanā karija pasta400 mlkokosriekstu piens

Pagatavošana

1

Cāli ievieto lielā, dziļā katlā. Uzmanīgi gareniski pārgriež ķirbi, pēc tam sagriež to trīs centimetrus lielos gabaliņos, atbrīvo no sēklām. Sasmalcina koriandra kātiņus, liek katlā kopā ar sviesta ķirbi, karija pastu, kokosriekstu pienu. Pievieno litru ūdens. Uzliek vāku, vāra vidējā karstumā apmēram stundu un 20 minūtes.

2

Ar knaiblēm izņem cāli. No zupas virsmas noņem tauku gabaliņus, ja tādi ir, pēc tam pārkaisa ar pusi no koriandra lapām. Ar kartupeļu spiedi saspiež daļu ķirbja gabaliņu, tā piešķirot zupai biezāku tekstūru.

3

Pagaršo, pievieno jūras sāli un piparus, pēc tam sadala sešās bļodiņās un pārkaisa ar atlikušo koriandru.

4

Pirms pasniegšanas sagriež un pievieno cāli. Ja gaļu plānots griezt pie galda, tad pasniedz ar divām dakšiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!