60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
12 kartupeļi400 gmaltā gaļa400 gbiezpiens 0.5%2 sīpoli4 ķiploka daiviņas1 ĒKķimenes pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari
Pagatavošana
1
Kartupeļus, sīpolus un ķiplokus nomizo.
2
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
3
Ņem plāti, uz tās sarīvē kartupeļus un sīpolus uz rupjās rīves, ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno gaļu, biezpienu, sāli, piparus, ķimenes, visu ar rokām samaisa viendabīgā masā, izlīdzina uz plāts.
4
Liek plāti krāsnī uz 35-40 minūtēm, tad palielina temperatūru līdz 250 grādiem un turpina cept vēl aptuveni 10 minūtes, līdz sacepums iegūst skaisti zeltainu garoziņu.
5
Izņem no krāsns, ar lāpstiņu sadala kvadrātiņos un pasniedz ar aukstu skābo krējumu. Sacepums arī atdzisis ir ļoti gards – tad to var ēst pa šķēlītei vien kā kartupeļu pīrāgu vai plātsmaizi.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit