Nepieciešams: skaista vieta, kur iespējams ierīkot starp akmeņiem iekurtu ugunskuru; čuguna katls; laba kompānija, ar ko dalīties, lai nekļūtu tik skopi, kā Buņģis.
Receptē norādītās sastāvdaļas paredzētas, ja zupu vāra 20 l lielā katlā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā ieliek mērcēties pupiņas un grūbas.
Pupiņas, grūbas, sagrieztus kartupeļus un cūku ribiņas liek katlā vārīties.
Kad viss ir sācis vārīties, pievieno apceptus sīpolus, mazliet apceptu žāvētu desu, sarīvētus burkānus, apceptus tomātus, sāli un piparus pēc garšas. Vāra aptuveni 1-1,5 h, līdz ribiņu gaļa sāk atdalīties no kauliem.
Kad zupa izvārīta, tai pievieno sauju dažādu zaļumu un pasniedz kopā ar skābu krējumu un rudzu maizes riku.
Īpašas piezīmes: Buņģa zupu ieteicams ēst no māla bļodas ar koka karoti, klāt ēdot Druvienā ceptu rudzu maizi
Lai labi garšo!