Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties.
Nomizo sīpolus un sagriež palielās šķēlēs. Sakarsē pannu un izkausē piciņu sviesta. Kad tas izkusis, liek cepties sīpolus.
Kad sīpoli ir apcepušies un kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sagrieztas baravikas (tās iepriekš ir jāatlaidina) un visu turpina cept uz pannas.
Tikmēr notīra burkānus un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
Kad baravikas ar sīpoliem ir jau apcepušās, pievieno burkānus un visu turpina sautēt uz pannas. Pievieno garšvielas pēc vēlēšanās – man patīk pievienot mazliet timiānu, piparus un sāli.
Kad viss ir sacepies un kartupeļi mīksti, kartupeļiem nolej mazliet ūdeni, bet ne visu, un pannas saturu pievieno katliņā pie kartupeļiem un sablenderē, pakāpeniski pievienojot saldo krējumu.
Kad viss ir sablenderēts viendabīgā masā, zupa jāliek atpakaļ uz uguns, līdz tā uzmet pirmo burbuli.
Zupu pasniedz ar maizes grauzdiņiem. Savai zupai pievienoju arī zilo sieru, kas pavisam ātri izkusa, un redīsu kreses.
Lai labi garšo!