Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kefīram pievieno sodu, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
Sajauc miltus ar sāli, pēc tam pievieno kefīru un izmīca mīklas bumbu. Atstāj to "atpūsties" uz 10 minūtēm, pārklājot bļodu ar pārtikas plēvi, lai mīkla neapžūst.
Pa to laiku sarīvē sieru (vislabāk suluguni vai brinzu), sajauc ar garšvielām vai svaigiem, smalki sakapātiem zaļumiem.
Tad sadala mīklu sešās daļās, izveido bumbiņas, saplacina vai viegli izrullē apmēram 10 cm diametra plāceņos.
Katra izrullētā apļa vidū liek pildījumu, aizloka kā maisiņu ciet, lokot malas uz augšu.
Atstāj uz brītiņu, tad katru plāceni izrullē, lai iegūtu pankūku aptuveni 20 cm diametrā.
Liek uz uzkarsētas sausas pannas, apcep no abām pusēm aptuveni 2-3 minūtes. Ja plācenis cepšanas laikā piepūšas, izlaiž gaisu, iebakstot ar dakšiņu vai nazi.
Gatavos plāceņus pārziež ar kausētu sviestu.
No krējuma, majonēzes, ķiploka, un garšvielām pagatavo mērcīti, lauž gabaliņus no maizītes un ēd, pamērcējot mērcē.