krāsnī cepti kartupeļi
Foto: Shutterstock
Laiskā brīvdienā, kad ir gana daudz laika nesteidzīgi darboties virtuvē, palutini sevi un mājiniekus ar neierastāk pagatavotiem kartupeļu "vēdeklīšiem", kas pildīti ar kūstošu sieru, bekona šķēlītēm un devīgi pārziesti ar ķiploku un zaļumu svietu. Ņammmm...
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi eļļa pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari ķiiploki kapāti zaļumi siers kūpināts bekons timiāns

Pagatavošana

1

Izvēlas lielus kartupeļus. Tos nemizo, vien kārtīgi noberž un ar nazi sagriež šķēlēs, neiegriežot līdz galam, lai izveidotos kartupeļu "vēdeklīši". Kā to paveikt pavisam vienkārši, redzēsi video.

2

Kartupeļus pārlej ar aukstu ūdeni, nogaida 20 minūtes, tad ūdeni nolej, kartupeļus nosausina.

3

Kartupeļus liek uz cepamās plats vai karstumizturīgā traukā, pārziež ar kausētu sviestu, kas iepriekš samaisīts ar kapātiem zaļumiem un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Cep kartupeļus 45 minūtes, ik pa laikam apsmērējot ar garšaugu sviestu.

5

Kamēr kartupeļi cepas, sagriež bekonu un sieru plānās šķēlītes.

6

Izņem kartupeļus no krāsns, "vēdeklīšu" iešķēlumos pamīšus pilda bekona un siera šķēles. Pievieno timiānu.

7

Cep krāsnī vēl 10 minūtes.

Lai varētu receptes gaitai izsekot soli pa solim, noskaties šo minūti garo video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!