Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms bļodā izsījā miltus. Pievieno mannu, sāli un ar dakšiņu sajauc.
Nelielā bļodiņā vai krūzītē pa vienai iesit olas un ar dakšu sakuļ. Vispirms miltiem pievieno vienu olu, ar dakšu iekuļ, un tad pievieno otru sakulto olu.
Pievieno ūdeni eļļu un ar rokām mīca mīklu, līdz tā saveļas stingrā mīklā. Ja šķiet, ka mīkla nepadodas mīcīšanai un neturas kopā, pievieno vēl vienu karoti ūdens vai eļļas, bet aizrauties nevajadzētu, jo mīklai jābūt blīvai un stingrai. Pēc aptuveni 5 minūšu ilgas mīcīšanas vajadzētu iegūt gatavu mīklu.
Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu vai stundu.
Uz galda izbārsta miltus. Mīklu sadala četrās daļās un no katras izveltnē vienmērīgi plānu mīklas laukumu. Centies izrullēt tā, ka mīkla viscaur ir vienādā biezumā. Jo biezāka mīkla, jo biezāki sanāks makaroni.
Sāk locīt mīklu no garākās malas. Kad salocīta mīkla, vienu "desiņu" ar asu nazi sagriež aptuveni 3-5 mm platas šķēlītēs (skatīt attēlu). Rokas iesmērē ar miltiem, atdala šķēles un izritina tās strēmelēs. Gatavos makaronus liek uz cepamā papīra un ļauj tiem apžūt vismaz 20 minūtes.
Uzvāra sālsūdeni un iegremdē tajā nedaudz apkaltušos makaronus. Vāra dažas minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti (vārīšanas ilgumu ietekmē makaronu biezums).