Foto: Santa Maria
Lielisks piemērs, kā, izmantojot gluži ikdienišķus produktus, sasniegt izcili garšīgu rezultātu. Zeltainās kartupeļu ripiņas teju vai kusīs mutē! Ņammm...
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gnelieli kartupeļi4 ĒKkausēts sviests2 timiāna zariņi150 mldārzeņu buljons2 ķiploka daiviņas1.5 TKgaršvielas kartupeļiem dīgsti

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.

2

Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un kartupeļu garšvielu.

3

Kartupeļus iecilā, kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu un izkārto uz metāla krāsns pannas.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.

5

Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.

6

Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.

Lūk, ēdiena gatavošanas video:

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!