45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
800 gnelieli kartupeļi4 ĒKkausēts sviests2 timiāna zariņi150 mldārzeņu buljons2 ķiploka daiviņas1.5 TKgaršvielas kartupeļiem dīgsti
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.
2
Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un kartupeļu garšvielu.
3
Kartupeļus iecilā, kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu un izkārto uz metāla krāsns pannas.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.
5
Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.
6
Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.
Lūk, ēdiena gatavošanas video:
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesLieldienu receptesBērnu ballītes ēdieniGaršvielas un garšaugiKartupeļiĶiplokiKartupeļu ēdieniviegliDārzeņu buljonsMārtiņdienas cienastsTimiānsDīgsti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit