10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
100 gsviests60 gDemerara cukurs šķipsnasāls2 ĒKtumšais rums3 ĒKsaldais krējums BANĀNIEM:4 banāni40 gsviests1 laims1 ĒKDemerara cukurs
Pagatavošana
1
Cep plānās pankūkas, sekojot, piemēram, šīs receptes norādījumiem.
2
Kad pankūkas gatavas, sagatavo karameļu mērci. Nelielā katliņā vai pannā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru, sāli un tumšo rumu. Iemaisa saldo krējumu un uz nelielas liesmas karsē vēl 4-5 minūtes, tad nogriež uguni.
3
Kamēr mērce gatavojas, nomizo banānus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad saīsina vēl uz pusi, no katra banāna iegūstot četras šķēles. Citā pannā izkausē sviestu, tam pievieno rīvētu laima miziņu un sulu, cukuru, rumu un liek cepties banānus. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz banāni no ābām pusēm zeltaini.
4
Liek banānus uz pankūkām, pārslaka ar karameļu mērci. Ja vēlas, var uzrīvēt vēl nedaudz laima miziņas, pārkaisīt cukuru vai pārslacīt ar rumu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit