Foto: Privātais arhīvs
Varen gardi bezglutēna cepumiņi, un banāni tiem piešķir sulīgumu, bet rieksti - patīkamu kraukšķīti. Ja nevēlas, lai cepumi būtu pārlieku saldi, cukuru var arī nepievienot, jo par saldumu tajos gādā rozīnes. Recepti iesaka mūsu lasītāja Eva Ozoliņa.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gauzu pārslas4 banāni200 gzemesrieksti100 grozīnes2 ĒKvīnogu kauliņu eļļa5 ĒKmandeļu milti1 TKcepamais pulveris pēc garšaskanēlis pēc garšascukurs sojas piens

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Pannā apgrauzdē auzu pārslas, tad zemesriekstus. Zemesriekstus pēc tam piestā nedaudz sasmalcina. Banānus nomizo, saspaida ar dakšu vai sablendē. Bļodā liek kopā visas sastāvdaļas un samaisa.

3

Ja masa šķiet pārāk sausa un neturas kopā, pievieno nedaudz sojas piena.

4

No masas gatavo plācenīšus, liek tos uz plāts un cep aptuveni 20 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!