Sastāvdaļas
Pagatavošana
Maltai tītara gaļai uz smalkās dārzeņu rīves pierīvē burkānu, kabaci, ķiplokus un kapātus pētersīļus. Pievieno majonēzi, sodu, sāli un piparus. Visu samīca viendabīgā masā.
Aukstā ūdenī ik pa laikam apmērcējot plaukstas, veido nelielas bumbiņas, liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 250 grādiem (vai līdz maksimālajai krāsns temperatūrai) ventilatora režīmā iepriekš sakarsētā krāsnī, aptuveni 5 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 200 grādiem grila režīmā un cep vēl 7-10 minūtes, līdz gaļas kotletītes ir zeltaini brūnas.
Kamēr gaļa cepas, gatavo salātus. Burkānus sarīvē vai sašķēlē strēmelēs ar dārzeņu nazi. Sarkanos kāpostus sasmalcina, lociņus sakapā. Dārzeņus liek bļodā, pievieno majonēzi, citronu sulu, sāli, piparus un samaisa.
Avokado nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Čili piparu sakapā.
Svaigu bageti gareniski iegriež, nepārgriežot līdz galam. Iekšā liek avokado, tad krēmīgos salātus un rukolu. Visbeidzot uz salātiem sarindo gaļas bumbiņas. Pārkaisa ar čili pipariem un pasniedz.
Lai labi garšo !