Foto: Privātais arhīvs
Īsteni latviska burgera versija, kura kārtās maltā gaļa mijas ar sieru un sēnēm, visu vainagojot ar zeltaini apceptu kartupeļu pankūkas "cepurīti". Recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gmaltā gaļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari saujasēnes1 sīpols eļļa cepšanai4 kartupeļi50 gsiers

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem apakškarsēšanas režīmā. Uz plāts izklāj cepamo papīru.

2

Gaļai pievieno sāli, piparus, visu samīca un sadala gaļu četrās daļās, veidojot plakanus burgerus ar pildījumam paredzētu iedobi vidū.

3

Sīpolu nomizo, sasmalcina. Sēnes sagriež šķēlēs (var izmantot arī atkausētas saldētās sēnes). Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini, pievieno sēnes, sāli, piparus un turpina cept vēl 2-3 minūtes.

4

Kartupeļus sarīvē skaidiņās. Pannā uzkarsētā eļļā izcep četras kartupeļu pankūkas.

5

Saceptos sīpolus ar sēnēm liek gaļas iedobēs. Virsū liek siera šķēles vai pārkaisa ar rīvētu sieru, visu noslēdzot ar kartupeļu pankūkas "cepurīti".

Foto: Privātais arhīvs
6

Liek burgerus cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-25 minūtes, līdz gaļa ir gatava.

Foto: Privātais arhīvs
7

Pasniedz karstus ar karoti vēsa skābā krējuma.

Padoms: burgeri var papildināt arī ar kapātiem zaļumiem, garšvielām, tomāta vai marinēta gurķa šķēli, vai arī, piemēram, majonēzi, to sajaucot ar sieru. Savukārt tie, kas skaita kalorijas, var izmantot liesāku malto gaļu (tītara vai vistas) un kartupeļus pirms likšanas uz burgeriem neapcept eļļā, bet likt virsū uzreiz pēc sarīvēšanas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!