Nav tik svarīgi, vai maize ir svaigi cepta vai jau nedaudz apkaltusi, jo jebkurā gadījumā tā būs jāsilda cepeškrāsnī un tad tā pārvērtīsies, kļūstot patīkami kraukšķīga un vidū mīksta. Jo svaigāka maize, jo to būs grūtāk sagriezt, tāpēc labi uzasināts nazis ir obligāti nepieciešams.
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 ciabata150 gsiers4 ĒKbazilika pesto
Pagatavošana
1
Sieru sagriež aptuveni 3-5 mm biezās šķēlēs.
2
Maizes klaipiņā veic iegriezumus, lai veidojas tādas kā rūtiņas.
3
Ar konditorejas otu iesmērē pesto katrā griezuma vietā.
4
Maizes šķirbās ieliek sieru.
5
Klaipiņu liek uz cepamās pannas un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz siers kārdinoši pakusis.
Padoms: lai klaipiņš būtu īpaši sulīgs, zem cepamās pannas liec karstumizturīgu trauku ar ūdeni, kas radīs tvaikus.
Maizi pasniedz siltu, kamēr to viegli plēst gabalos.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit