dzērveņu ķīselis
Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams dzērveņu ķīselis saldētavas krājumu patukšošanai. Atdzesētu var baudīt gan tāpat vien, gan kā piedevu dažādiem vienkāršiem desertiem, pasniedzot, piemēram, ar putukrējumu, rīsu krēmu vai saldo biezpiena sacepumu. Recepti iesaka Vineta Vīksna.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gdzērvenes4 ĒKcukurs2 TKciete1.5 lūdens

Pagatavošana

1

Ber katlā dzērvenes (var arī saldētas), pārlej ar 150 ml ūdens un vāra, līdz ogas sāk pārsprāgst.

2

Tad pieber cukuru, pārlej ar elektriskajā tējkannā uzvārītu, verdošu ūdeni (1.2 l).

3

Cieti izšķīdina 150 ml auksta ūdens un iemaisa ķīselī. Pavāra pusminūti un liek dzesēties.

4

Ja vēlas, var pievienot kanēļa standziņu, pāris krustnagliņas vai anīsa zvaigznīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!