Foto: DELFI
Prošuto šķiņkis labi sader ne vien ar meloni, bet lieliski papildina arī bumbiera maigo aromātu. Iesakām šo savienību izbaudīt uz grauzdētas bagetes šķēles, turklāt kombinācijā ar zilo sieru.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

bagete olīveļļa1 ķiploka daiviņa bazilika lapiņas dekoram50 gfetas siers1 bumbieris3 prošuto šķiņķa šķēles40 gzilais siers dīgsti dekoram

Pagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem grila režīmā. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Bageti slīpi sagriež aptuveni 2 cm platās šķēlēs, liek uz plāts, ar otiņu pārziež ar eļļu,

3

Liek krāsnī uz 4-5 minūtēm vai līdz brīdim, kad šķēlītes ir skaisti zeltainas.

4

Izņem šķēlītes no krāsns, nedaudz atdzesē un tad ierīvē katru šķēlīti ar ķiploka daiviņu.

5

Uz katras maizes šķēles liek šķēli bumbiera, gabaliņu prošuto šķiņķa, pāris zilā siera drumstalas un dekorē ar dīgstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!