8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gbiezpiens150 gkausēts sviests200 gmilti180 gcukurs3 olas2 ĒKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris (ar kaudzi)200 gsaldētas upenes
Pagatavošana
1
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir gaišāka un gaisīga, iemaisa kausēto sviestu.
2
Biezpienu saspaida ar dakšiņu (ja biezpiens sauss, pievieno tam 2 ĒK skābā krējuma).
3
Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri. Pievieno olu-sviesta masu un maisa, līdz konsistence viendabīga.
4
Tad pievieno un iemaisa biezpiena masu. Visbeidzot iecilā upenes. Ja nav saldētu upeņu, var izmantot jebkādas citas ogas vai gabaliņos sagrieztus augļus.
5
Pagatavoto mīklu pilda kēksu papīrīšos, kas ieklāti mafinu pannā.
6
Cep līdz 190°C sakarsētā krāsnī 25-35 min, vai līdz zobu bakstāmais kociņš iedurot iznāk ārā sauss un keksiņu virsiņas zeltaini brūnas.
7
No konkrētā produktu daudzuma sanāks 16 kēksiņi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit