Foto: Privātā arhīva foto
Kad ledusskapī uziets biezpiens, bet saldētavā – pērnā gada ogas, tad top biezpiena-upeņu kēksiņi. Recepti iesaka lasītāja Kristīne Kalneniece.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gbiezpiens150 gkausēts sviests200 gmilti180 gcukurs3 olas2 ĒKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris (ar kaudzi)200 gsaldētas upenes

Pagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir gaišāka un gaisīga, iemaisa kausēto sviestu.

2

Biezpienu saspaida ar dakšiņu (ja biezpiens sauss, pievieno tam 2 ĒK skābā krējuma).

3

Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri. Pievieno olu-sviesta masu un maisa, līdz konsistence viendabīga.

4

Tad pievieno un iemaisa biezpiena masu. Visbeidzot iecilā upenes. Ja nav saldētu upeņu, var izmantot jebkādas citas ogas vai gabaliņos sagrieztus augļus.

5

Pagatavoto mīklu pilda kēksu papīrīšos, kas ieklāti mafinu pannā.

6

Cep līdz 190°C sakarsētā krāsnī 25-35 min, vai līdz zobu bakstāmais kociņš iedurot iznāk ārā sauss un keksiņu virsiņas zeltaini brūnas.

7

No konkrētā produktu daudzuma sanāks 16 kēksiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!