Foto: Shutterstock
Apelsīnu kūka grieķu gaumē būs īsts dienas prieks cukursaldu kārumu cienītājiem.
180Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

SĪRUPAM:400 gcukurs350 mlūdens1 apelsīns1 TKkanēlis KŪKAI:500 gfilo mīkla3 apelsīni5 olas200 ggrieķu jogurts180 mlolīveļļa100 gcukurs1 TKcepamais pulveris

Pagatavošana

1

Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un kanēli. Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu – gan sulu, gan apelsīna puses pievieno katliņa saturam. Maisot karsē sīrupu. Kad tas sāk burbuļot, tad karsē vēl 8 minūtes, tad noņem no plīts un atdzesē.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko 20x30 cm izmēra veidni.

3

Izņem filo mīklu no iepakojuma. Ar rokām saplucina mīklas plāksnes driskās. Saplucināto mīklu liek veidnē, piepildot to līdz pat malām.

4

Vienu apelsīnu pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītes, ko izmantot kūkas dekoram.

5

Atlikušajiem apelsīniem norīvē miziņu, izspiež sulu un liek bļodā. Pievieno olas, jogurtu, eļļu, cukuru un cepamo pulveri. Visu sablendē vai sakuļ viendabīgā masā.

6

Sakulto masu lej veidnē virs filo mīklas un iecilā, lai pārliecinātos, ka kūkas masa vienmērīgi piepildījusi visu veidni.

7

Kūkas virspusi pārklāj ar apelsīnu šķēlītēm. Liek kūku krāsnī uz 45 minūtēm.

8

Kolīdz kūka izņemta no krāsns, to nekavējoties pārlej ar apelsīnu sīrupu (iepriekš no sīrupa izņemot apelsīna pusītes) un atdzesē vismaz 1 stundu, līdz lielākā daļa sīrupa iesūkusies karstajā kūkā.

9

Griež kūku gabaliņos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Noskatoties portāla "Allrecipes" video, vari soli pa solim izsekot līdzi kūkas tapšanas procesam:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!