Foto: Privātais arhīvs
Pavisam vienkārši pagatavojamas, ļoti sulīgas rabarberu un biezpiena kūkas recepti iesaka Everita Sāra Strazdiņa.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 biezpiena paciņas5 rabarberu kāti3 olas4 TKmanna2 TKvaniļas cukurs1.5 TKcepamais pulveris pēc garšascukurs

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem.

3

Bļodā liek biezpienu, pievieno olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, mannu un visu samaisa.

4

Citā bļodā liek nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus, pārber ar cukuru un samaisa.

5

Rabarberus pievieno biezpiena masai un iecilā.

6

Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās un tad iecilā pārējā kūkas masā.

7

Lej masu veidnē un cep 45 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka iesmiņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!