5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgkartupeļi450 gskābs krējums150 gnātru lapas150 gskābeņu lapas pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Kartupeļus cep, ierušinot ugunskura oglēs, līdz tie ir gatavi. Nav noteikta kartupeļu cepšanas ilguma, un nevajag satraukties, ja ar pirmo reizi neizdodas kartupeļus pienācīgi pagatavot, jo šīs iemaņas rodas laika gaitā – eksperimentējot ar kartupeļu lielumu, ogļu karstumu un cepšanas ilgumu.
2
Kartupeļi lieliski saderēs ar skābā krējuma, plaucētu nātru un skābeņu mērci. Lai noplaucētu nātres, nepieciešams uzvārīt ūdeni un iemest tajā nātru lapas uz 10 sekundēm, pēc kā lapas atdzesēt ūdenī ar ledu. Kad nātru lapas atdzisušas, tās blendē mikserī kopā ar skābenēm un skābo krējumu. Sāli pievieno pēc garšas.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit